Aktivitetsgrupper på Internat Shagan

I mars 2012 ansatte JOY fire personer til å arbeide på Internat Shagan – to i fulltid stillinger og to i deltid stillinger. De har etablert to aktivitetsgrupper; en håndarbeidsgruppe og en ”Aktiv Lærings” gruppe. I tillegg hjelper JOY sine ansatte med å stelle de svakeste barna om morgenen og å gi dem lunch.

Håndarbeidsgruppe:

I denne gruppen jobber en ansatt på deltid. Hun jobber med 12 unge jenter i alderen 12 til 18 år tre dager i uken. Jentene er forholdsvis godt fungerende. De viser stor glede når de får komme inn i håndarbeidsrommet, og er svært stolt over tingene de klarer å lage. I 2012 er det brukt endel tid på å kartlegge hvilket nivå jentene ligger på og hvilke typer av håndarbeid som passer for hver enkelt. Målet er at gruppen skal lage ting som kan selges og således tjene inn nok penger til å drifte gruppen sin selv.

”Aktiv Læring” gruppen:

I denne gruppen jobber to i fulltid og en i deltid stillinger. De aktiviserer 22 multifunksjonshemmede barn hver dag. Hvert barn får tilbud om aktiviteter som er tilpasset deres funksjonsnivå. Dette fremmer utvikling og læring. Det blir brukt musikkterapi og Aktiv Læring. I tillegg får de nærhet og omsorg, noe de har et stort behov for. Å jobbe i denne gruppen er tungt og krevende arbeid. Barna har mange utfordringer. Men, barna har utviklet seg! Hvert barn har kommet et lite steg videre. Og, de viser glede og trygghet – dette er et stort steg videre!

JOY er svært stolt av våre ansatte! De gjør en fantastisk jobb, og barna utvikler seg! De ansatte har fått opplæring av JOY og vi fortsetter med tett veiledning.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Internat Shagan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s