Nyhetsbrev september 2012

Alle skal med!

Sommerleir på Internat Shagan

Dette er syvende året JOY arrangerer sommerleir! I løpet av to uker har frivillige fra Norge og Aserbajdsjan gitt de rundt 150 barna på internatet to uforglemmelige uker.

I år var det to utflukter hver dag. Vi har kjørt radiobiler, badet i det Kaspiske hav, spilt bowling, hatt fotballkamp og rullestolkonkurranse på internatet. De svakeste barna fikk aktiviteter på JOY sitt aktiv lærings rom.

Når vi tar barna med ut på tur får vi ofte mange stirrende blikk. I Aserbajdsjan skal de som er annerledes helst gjemmes bort bak høye murer. Det var derfor rørende at noen lokale kom til oss da vi var på tur og ønsket å sponse en stor fest for barna på internatet siste dag på leir. Ikke bare med penger, men også med egen arbeidskraft! Festen ble på ekte aserbajdsjansk vis med god mat, dans og musikk!

Det gjør alltid et sterkt inntrykk å delta på leir. Det er vanskelig å se at barn har det vondt og blir behandlet under menneskelig verdighet. Men gleden av å se barna smile når vi kommer er ubeskrivelig – dette gir motivasjon og et ønske om å komme snart tilbake.

Tusen takk til Wiersholm, Maridalen Rotary klubb og Den norske kirkekomitè i Baku for å ha sponset årets leir!

Hjelpemiddelet «det lille rommet» utvikler barns egenaktivitet.

Aktivitetsgrupper

Aktivitetsgruppene fortsetter på Internat Shagan. Linn Kittang veiledet i gruppene under sommerleiren. Håndarbeidsgruppen har aktivitet på dagtid og inkluderer ti tenårings jenter. Aktivitetene består hovedsakelig av stikking, perling og tegning. De store jentene blir i stor grad brukt som hjelpere på avdelingene. Håndarbeidsgruppen blir derfor også et fristed for jentene der de får fred, ro og kjærkommen oppmerksomhet fra en voksen. Linn fikk god tid til å prate med læreren og veiledet henne i nye ting de kan lage i gruppen. Linn fikk med seg flotte armbånd og serviettringer som jentene har laget. Disse vil bli solgt i Norge, og pengene går til å kjøpe inn mer utstyr. Ta kontakt med Linn på:  linnkit@hotmail.com dersom du vil kjøpe.

I aktiv lærings gruppen jobbes det forsatt med å tilrettelegge for aktivitet for de mest funksjonshemmede barna. Linn var imponert over arbeidet som er gjort i gruppen. Mange av barna så langt friskere ut, de var aktive og glade! Linn hadde med et ”Det Lille Rom” som ble montert og utstyrt med spennende gjenstander. Tusen takk til Spelhaugen dagsenter som donerte dette flotte hjelpemiddelet til JOY!

JOY jobber nå for å finne midler til å fortsette med disse flotte aktivitets gruppene også i 2013. I den forbindelse må vi nok en gang takke Wiersholm som har sponset prosjektet i 2012.

”JOY centre for child development”

Det er med stor glede at JOY kan fortelle at Helle Bennett Almennyttige Fond har vedtatt og støtte JOY med kr 500.000,- i de kommende tre år. Totalt 1,5 millioner kroner!

Pengene skal brukes til å bygge opp ”JOY centre for child development” i Baku. Dette vil være et ressurssenter og dagsenter for  hjemmeboende psykisk utviklingshemmede barn og deres familier. Senteret skal tilby tjenester i form av opplæring og veiledning til foreldre, rehabiliteringstjenester til barnet samt et dagsenter tilbud. JOY tror dette kan hindre at barn blir plassert på institusjon eller blir isolert hjemme.

JOY centre for child development” er et samarbeidsprosjekt med United Aid for Azerbaijan. En organisasjon som har mye erfaring i arbeid for og med funksjonshemmede barn.

Vi er et stort steg videre på veien mot å realisere et prosjekt vi har planlagt i år. Tusen takk til Helle Bennett Almennyttige Fond!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Aktiv Læring, Dagsenter, Internat Shagan, Nyheter, Nyhetsbrev, Partnere, Sommerleir

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s