JOY SOMMERLEIR 2015

JOYs årlige sommerleir på Internat Shagan ble i år arrangert fra mandag 29. juni til fredag 10. juli. I løpet av to uker med leir har vi fått se utrolig mange flotte smil, fått oppleve øyeblikk med mye nærhet, varme og glede, samt kost oss glugg i lek og aktiviteter sammen med barna.

Fra Norge reiste det i år fem ivrige frivillige: Emma, Kine, Silje, Kathinka og Hilde. For flere av de frivillige var dette første tur til Aserbadsjan. Møtet med Internat Shagan innebærer mange nye og sterke inntrykk, og setter på mange måter våre norske liv litt i perspektiv. Opplevelsen av å sammen med aserbajdsjanske frivillige kunne skape øyeblikk som rommer glede, smil og latter for barna som bor her blir derfor spesiell. Ingenting kan måle seg med å bade sammen med barna som elsker å dukke seg i Det kaspiske hav, eller å få oppleve gledesropene når karusellene i Aida Park settes igang.

Bading er en favorittaktivitet for mange av barna, og det ble flere turer til stranda hvor vi lekte oss med vannkrig og hopping i vannet, samt koste oss på sandstranda med leker og konkurranser. I tillegg til karusellene i Aida Park så besøkte vi også dyreparken, Dendra Park og Qala museum. I dyreparken var tigeren og apekattene, samt kattungen vi møtte, store favoritter! Vi dro til Dendra Park en ettermiddag, hvor vi lekte og spiste i skyggen av trærne. På Qala museum fikk vi hilse på kameler og kaniner, og besøke flere tradisjonelle aserbajdsjanske hus fulle av flotte tepper! Under utfluktene får vi alltid tid til et måltid for barna, noe de setter stor pris på. Et par ettermiddager ble tilbrakt i bakgården hvor vi spilte fotball, danset til musikk, hadde stafetter og spiste frukt, yoghurt og boller. Videre ble det tur til McDonalds og bowlinghallen, hvor vi ikke bare fikk bowle, men også danse litt disco!

Leiren ble avsluttet med en heidundrende fest med mye god mat og en ekte DJ! Her danset barn, frivillige og ansatte ved Internat Shagan til både aserbajdsjansk og internasjonal popmusikk. Vi storkoste oss, og festen ble en flott avslutning på to uker med leir.

Vi vil gjerne få takke for alle som har bidratt med midler til årets sommerleir. Deres støtte er uvurderlig!  Sommerleiren er et viktig avbrekk for barna som bor på Internat Shagan, noe alle smilene, all latteren og alle klemmene i løpet av de to ukene bekrefter. Vi tar med oss alle de fantastiske øyeblikkene fra årets leir til Norge og jobber videre i JOY mot neste sommerleir.

Hilsen fra JOY ved Emma, Kine, Silje, Kathinka og Hilde.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s