JOY Centre for Child Development

I mars 2014 åpnet JOY et ressurssenter i Baku for hjemmeboende utviklingshemmede barn og deres familier – JOY Centre for Child Development. Senteret tilbyr individuelle og gruppetimer til barna hvor fokuset er på utvikling av fin-motorikk, utvikling av grov-motorikk, sosial ferdighetstrening, kommunikasjon etc. Foreldrene blir fulgt opp med opplæring i ulike metoder og aktuelle temaer rundt barnet.

I dag er det 7 personer ansatt på senteret og målet er at de skal jobbe med 200 barn og deres familier i løpet av et år.

JOY samarbeider med den lokale organisasjonen United Aid for Azerbaijan (UAFA). UAFA ble opprettet i 1998 og ledes av en britisk dame som heter Gwen Burchell.

UAFA står for den daglige driften av senteret mens JOY har det faglige ansvaret for senteret. Dette innebærer at JOY lærer opp de ansatte på senteret slik at barna og familiene får det best mulige tilbudet.

 

Non profitt

Senteret genererer inntekter ved at familiene må betale for tjenestene. Familier med vanskelig økonomi vil etter hvert få tilbud om tjenester på senteret via et sponsor program. Målet er at senteret skal bli selvdrevent etter tre år og således ikke avhengig av tilskudd for å overleve. Dette vil gjøre senteret stabilt og gir oss mulighet til å tenke langsiktig. Et eventuelt overskudd fra senteret skal gå til å utvide senteret og til å støtte prosjekter for å bedre tilbudet til utviklingshemmede barn i regionene og på institusjonene.

 

Mål for prosjektet

”JOY centre for child development” skal hindre at psykisk utviklinghemmede blir plassert på institusjon, hindre isolering hjemme, fremme psykisk utviklinghemmedes rettigheter, inkludere psykisk utviklingshemmede barn i samfunnet og fjerne stigmatisering samt forbedre folkeopplysningen om psykisk utviklingshemmede.

 

Reklamer

One response to “JOY Centre for Child Development

  1. Tilbaketråkk: “Sammen gjør vi en forskjell” | JOY

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s